Amatörteatern i Norrbotten

1985 inrättades länsregissörstjänsten, Ulla Lyttkens var länsregissör i 17 år. Många människor pratar om vilken stor betydelse hon har haft för utvecklingen av amatörteatern i Norrbotten. I Norrbotten har man under många år skrivit sina egna manus det har funnits stora behov av att få berätta sin egen historia. Man pratar om Ulla som en barnmorska som stöttat och uppmuntrat och tröstat. (ur boken regi: Ulla Lyttkens – om amatörteater i Norrbotten 1985-2002).

ullalyttkensI början på -80talet hade man spelat  teater ute på Seskarö i ett samarbete mellan amatörer och proffs. Nöd bryter lag och

 

 

 

 

 

 

2015

kollogruppen

ATR Norrbotten bjuder in till barn och ungdomsläger 3-5 augusti

Prova på clown och cirkuskonster tillsammans med artisterna i Trupp Trunk. Under 3 dagar får du lära dig konster och häftiga tricks som jonglering, akrobatik, mänskliga pyramider, roliga bus och mycket mer. Tillsammans skapar barnen och artisterna en egen föreställning.

Gruppen leds genom cirkus och clownövningar på ett lekfullt sätt av pedagogerna. Lust och lekfullhet står i centrum men även mod, tillit och koncentration. Alla ledade har stor erfarenhet av både pedagogiskt och artistisk verksamhet och kan garantera er fartfyllda dagar.

Pedagogerna är Karin Svensson, Petter Wadsten, Camilla Rud och Anthony Cooks, fyra artister som jobbar över hela världen med bl.a Clowner utan gränser.

Kostnaden för lägret kommer inte bestå av pengar utan att din förening anmäler några barn och det följer med minst en ledare som kan ta hem kunskap till föreningen, som man kan jobba vidare med sen på hemmaplan om man vill detta. För att vi ska få en mjukstart så har vi tänkt oss att ca 20-25 barn i åldern 10-17 år ska få chansen att medverka denna sommar.

Vi kan tillsammans utveckla detta med ett barn och ungdomsläger tillsammans inför kommande år och då kan vi ha andra alternativ på orter och ställen i länet. Barnen och ledarna ska givetvis vara anmälda som medlemmar i ATR Riks.

Sista anmälningsdag 31 maj skriftligt på mailen till Marianne Lindgren (070-5948085)

brot@telia.com

Anmälan är bindande om någon uteblir så tar vi ut en kostnad på 1000kr/anmäld.

/Styrelsen: Marianne, Gudrun, Sofia, Agnes, Jonathan, Charissa, Eva-Britt och Eva-Lena